Partners en beloningen

Stickerkaart en stickertjes

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een stickerkaart. Daarop staan dit schooljaar zestig stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 69 schooldagen. Wie naar school komt en fluo kledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluo kledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus tegen de krokusvakantie vol.

Fietsers die een fietshelm én een hesje dragen, krijgen hun kaart in principe sneller vol. Scholen die willen, kunnen die leerlingen laten verdersparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie.
 

Beloningen schooljaar 2017-2018

We werken momenteel hard aan de volgende editie van Helm Op Fluo Top en maken de beloningen voor schooljaar 2017-2018 zo snel mogelijk bekend.
 

Beloningen schooljaar 2016-2017

Hieronder vind je een overzicht van de beloningen en voorwaarden voor de editie van 2016-2017.

 • Vakje 30: SERPENTARIUM
  Een leerling die 30 stickers verzamelt mag gratis naar het Serpentarium Blankenberge (Zeedijk 147, 8370 Blankenberge), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2017 t/m 30/09/2017. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen (behalve B-dagtrip en e-tickets voor een dagbezoek aangekocht via de website van het park). Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Check de openingsuren op www.serpentarium.be.
   
 • Vakje 60: ZOO ANTWERPEN OF PLANCKENDAEL
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael. Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2017 t/m 30/09/2017. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen (behalve B-dagtrip en e-tickets voor een dagbezoek aangekocht via de eigen websites van de parken). Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Kinderen met een abonnement mogen gratis een vriendje meenemen.
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael.
   
 • Klasposter: KLASUITSTAP OF BEZOEK IJSKAR (zie hieronder voor de winnaars)
  ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan één school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of Planckendael, mét rondleiding*! Alsof dat nog niet genoeg is, gaat IJsboerke bij één school per provincie langs met hun ijskar en krijgen alle leerlingen een kinderijsje**. Daarnaast schenken ze ook nog een hele lading van hun bekende voetballen weg.

  Om kans te maken op die prijzen laat je leerlingen die zowel een hesje en een helm dragen en hun kaart dus snel vol hebben (en kinderen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor niet (half)vol zullen krijgen) verder sparen op de klasposter. Deelnemende scholen sturen voor 16 maart 2017 een foto van hun volle poster naar helmopfluotop@vsv.be met als onderwerp ‘Niet bang voor het donker’. De winnaars van het dierentuinbezoek, de ijsjes en de voetballen worden bekendgemaakt op 30 maart 2017. 

  *De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen op Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. Een klas bestaat uit maximum 26 personen (inclusief leerkracht).
  ** In elke Vlaamse provincie en Brussel wint één school het bezoek van de ijskar van Ijsboerke. De hele school wordt dan getrakteerd op kinderijsjes van Ijsboerke. Ijsboerke en de winnende scholen spreken onderling af wanneer de ijskar langskomt.
   

Winnaars 2016-2017

De winnaars van een klasuitstap naar ZOO Antwerpen of Planckendael, inclusief rondleiding zijn:

 • Provincie Antwerpen: de derdeklassers van juf Heidi, Vrije Basisschool Zandhoven.
 • Provincie Limburg: klas 5a van juf Sandy, Vrije Lagere School Hamont-Achel.
 • Provincie Vlaams-Brabant: klas 6a van juf Ilse, Vrije Basisschool Wezembeek-Oppem.
 • Provincie Oost-Vlaanderen: klas 1C van juf Evelien, OLV-College Lokeren.
 • Provincie West-Vlaanderen: klas 3a van meester Jan, VBS Gaverke College Waregem.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: 3e kleuterklas van juf Kris, Imelda Basisschool Sint-Jans-Molembeek.

De winnaars van een bezoekje van een ijskar van IJsboerke op school:

 • Provincie Antwerpen: Vrije Basisschool Sint Hubertus in Geel Ten Aard.
 • Provincie Limburg: ’t Nieverke in Binderveld.
 • Provincie Vlaams-Brabant: Vrije Basisschool De Pepel in Kapelle-op-den-Bos.
 • Provincie Oost-Vlaanderen: Vrije Basisschool in Munkzwalm.
 • Provincie West-Vlaanderen: VBS De Zonnebloem in Hooglede.
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: GO! Basisschool Balder in Sint-Gillis.

De 70 scholen die aan de haal gingen met elk 6 voetballen van IJsboerke werden via mail op de hoogte gebracht.

 

Beloningen schooljaar 2015-2016

Hieronder vind je een overzicht van de beloningen en voorwaarden voor de editie van 2015-2016.

 • Vakje 15: KATTENOOG
  Wanneer de helft van de leerlingen van je klas 15 stickers heeft verzameld, maak je kans op een schoolbezoek van de cast van Kattenoog. Kijk op www.kattenoog.be voor meer info.
  Deze wedstrijd is helaas afgelopen. Bekijk hieronder welke klassen in de prijzen vielen.
 • Vakje 29: SERPENTARIUM
  Een leerling die 29 stickers verzamelt mag gratis naar het Serpentarium Blankenberge (Zeedijk 147, 8370 Blankenberge), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2016 t/m 31/10/2016. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen. Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Check de openingsuren op www.serpentarium.be.
 • Vakje 50: ZOO ANTWERPEN OF PLANCKENDAEL
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael. Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod voor Planckendael is geldig van 1/03/2016 t/m 31/10/2016, voor ZOO Antwerpen van 26/03/2016 t/m 31/10/2016. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen. Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael.

Wedstrijd castbezoek Kattenoog

De winnaar van de Helm Op Fluo Top-wedstrijd was de 4e klas van Juf Martine van GBS De Bijenkorf uit Balen. Zij kregen bezoek van enkele castleden van Kattenoog. Daarnaast gingen 50 klassen aan de haal met een leuk Kattenoog-pakket.

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, kunnen leerlingen stickers verzamelen en zo sparen voor leuke beloningen.

Scholen die zich inschrijven, ontvangen een gratis deelnamepakket met onder meer stickerkaarten en stickers en infofolders voor de ouders.

Inschrijven