Partners en beloningen

Stickerkaart en stickertjes

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een stickerkaart. Daarop staan tijdens schooljaar 2018-2019 65 stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 75 schooldagen. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus tegen de krokusvakantie vol.

Fietsers die een fietshelm én een hesje dragen, krijgen hun kaart in principe sneller vol. Scholen die willen, kunnen die leerlingen laten verdersparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie.

Beloningen schooljaar 2018-2019

Hieronder vind je een overzicht van de beloningen en voorwaarden voor de editie van 2018-2019.

 • Vakje 15: UNIEKE FIETSHELM/SUPER COOL HESJE
  Leerlingen die 15 stickers verzameld hebben, kunnen meedoen aan een wedstrijd. Ze kunnen samen met 4 vriendjes elk een fietshelm van Nutcase winnen die ze volledig zelf mogen versieren, met de hulp van een professionele tekenaar. Ze kunnen daarnaast ook aan de haal gaan met een super cool fluohesje van gofluo. Het wedstrijdformulier verschijnt in de week van 12 november op deze website. Deelnemen kan tot en met 15 maart 2019.
   
 • Vakje 33: ZOO SERPENTARIUM
  Een leerling die 33 stickers verzamelt, mag gratis naar ZOO Serpentarium in Blankenberge (Zeedijk 147, 8370 Blankenberge), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart*. Aanbod geldig van 01/03/2019 t/m 30/09/2019. Niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van het ZOO-abonnement, B-Dagtrips en e-tickets (vooraf) aangekocht op de website van ZOO Serpentarium. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard. Check de openingsuren: www.serpentarium.be.
   
 • Vakje 65: ZOO ANTWERPEN OF ZOO PLANCKENDAEL
  Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of ZOO Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart*. Aanbod geldig van 01/03/2019 t/m 30/09/2019. Niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van het ZOO-abonnement, B-Dagtrips en e-tickets (vooraf) aangekocht op de website van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard.
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in ZOO Planckendael.
   
 • Klasposter: KLASUITSTAPPEN, FIETSHELMEN EN IJSJES
  ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding*! 
  Daarnaast schenkt Nutcase een lading van hun prachtige fietshelmen aan 5 volledige klassen. Ten slotte krijgen 6 klassen een bezoek van een ijskar, met voor iedereen een ijsje.
   
 • Videoclip: NOG MEER PRIJZEN
  Ook dit jaar kunnen alle leerlingen meezingen en -dansen met het campagnelied van Helm Op Fluo Top. We dagen alle klassen uit om het dansje na te doen of om zelf een dansje te ontwikkelen en daarvan een filmpje door te sturen naar ons. De klas met het leukste filmpje en dansje winnen een bezoek van een ijskar.

Om kans te maken op die prijzen laat je leerlingen die zowel een hesje en een helm dragen en hun kaart dus snel vol hebben (en kinderen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor niet (half)vol zullen krijgen) verder sparen op de klasposter. Deelnemende scholen sturen voor 16 maart 2019 een foto van hun volle poster naar helmopfluotop@vsv.be met als onderwerp ‘Niet bang voor het donker’. Daarnaast vernoemen ze de school, het adres van de school, de provincie, de contactpersoon voor Helm Op Fluo Top en de naam van de klas. De winnaars worden bekendgemaakt in de eerste helft van april 2019. 

*De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. Een klas bestaat uit maximum 26 personen (inclusief leerkracht).

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, kunnen leerlingen stickers verzamelen en zo sparen voor leuke beloningen.

Scholen die zich inschrijven, ontvangen een gratis deelnamepakket met onder meer stickerkaarten en stickers en infofolders voor de ouders.