Partners en beloningen

Stickerkaart en stickertjes

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een stickerkaart. Daarop staan tijdens schooljaar 2018-2019 65 stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 75 schooldagen. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus tegen de krokusvakantie vol.

Fietsers die een fietshelm én een hesje dragen, krijgen hun kaart in principe sneller vol. Scholen die willen, kunnen die leerlingen laten verdersparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie.

Beloningen schooljaar 2018-2019

Hieronder vind je een overzicht van de beloningen en voorwaarden voor de editie van 2018-2019.

 • Vakje 15: UNIEKE FIETSHELM/SUPER COOL HESJE
  Leerlingen die 15 stickers verzameld hebben, kunnen meedoen aan een wedstrijd. Ze kunnen samen met 4 vriendjes elk een fietshelm van Nutcase winnen die ze volledig zelf mogen versieren, met de hulp van een professionele tekenaar. Ze kunnen daarnaast ook aan de haal gaan met een super cool fluohesje van gofluo. Het wedstrijdformulier verschijnt in de week van 12 november op deze website. Deelnemen kan tot en met 15 maart 2019.
   
 • Vakje 33: SERPENTARIUM
  Een leerling die 33 stickers verzamelt mag gratis naar het Serpentarium Blankenberge (Zeedijk 147, 8370 Blankenberge), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2019 t/m 30/09/2019. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen (behalve B-dagtrip en e-tickets voor een dagbezoek aangekocht via de website van het park). Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Check de openingsuren op www.serpentarium.be.
   
 • Vakje 65: ZOO ANTWERPEN OF PLANCKENDAEL
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael. Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2019 t/m 30/09/2019. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen (behalve B-dagtrip en e-tickets voor een dagbezoek aangekocht via de eigen websites van de parken). Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Kinderen met een abonnement mogen gratis een vriendje meenemen.
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael.
   
 • Klasposter: KLASUITSTAPPEN, FIETSHELMEN EN GRAFFITITEKENINGEN
  ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of Planckendael, mét rondleiding*! 
  Daarnaast schenkt Nutcase een lading van hun prachtige fietshelmen aan 5 volledige klassen.
   
 • Videoclip: NOG MEER PRIJZEN
  Elk schooljaar proberen we het project nog beter en leuker te maken. Dit jaar doen we dat onder andere met een super tof campagnelied mét bijhorend dansje. We dagen alle scholen uit om het dansje na te doen of om zelf een dansje te ontwikkelen en daarvan een filmpje door te sturen naar ons. De scholen met het leukste filmpje en dansje winnen een leuke prijs! Meer info volgt.

Om kans te maken op die prijzen laat je leerlingen die zowel een hesje en een helm dragen en hun kaart dus snel vol hebben (en kinderen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor niet (half)vol zullen krijgen) verder sparen op de klasposter. Deelnemende scholen sturen voor 16 maart 2019 een foto van hun volle poster naar helmopfluotop@vsv.be met als onderwerp ‘Niet bang voor het donker’. Daarnaast vernoemen ze de school, het adres van de school, de provincie, de contactpersoon voor Helm Op Fluo Top en de naam van de klas. De winnaars worden bekendgemaakt op 29 maart 2019. 

*De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen of Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. Een klas bestaat uit maximum 26 personen (inclusief leerkracht).

 

Beloningen schooljaar 2017-2018

Hieronder vind je een overzicht van de beloningen en voorwaarden voor de editie van 2017-2018.

 • Vakje 15: GEPERSONALISEERDE FIETSHELM VAN NUTCASE
  Leerlingen die 15 stickertjes gespaard hebben, maken kans op een fietshelm van Nutcase die ze, samen met een professionele tekenaar, helemaal zelf mogen ontwerpen! Cooler kan toch niet? 
  Het wedstrijdformulier verschijnt in de week van 27 november op deze website. Deelnemen kan tot en met 15 maart 2018.
   
 • Vakje 29: SERPENTARIUM
  Een leerling die 29 stickers verzamelt mag gratis naar het Serpentarium Blankenberge (Zeedijk 147, 8370 Blankenberge), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2018 t/m 30/09/2018. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen (behalve B-dagtrip en e-tickets voor een dagbezoek aangekocht via de website van het park). Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Check de openingsuren op www.serpentarium.be.
   
 • Vakje 50: ZOO ANTWERPEN OF PLANCKENDAEL
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael. Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen), mits vergezeld van een betalende volwassene per stickerkaart. Het aanbod is geldig van 1/03/2018 t/m 30/09/2018. Niet cumuleerbaar met andere acties of voordelen (behalve B-dagtrip en e-tickets voor een dagbezoek aangekocht via de eigen websites van de parken). Kopieën worden niet aanvaard. Niet geldig op eerder aangekochte dagtickets. Kinderen met een abonnement mogen gratis een vriendje meenemen.
  De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in Planckendael.
   
 • Klasposter: KLASUITSTAPPEN, FIETSHELMEN EN GRAFFITITEKENINGEN
  ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan één school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of Planckendael, mét rondleiding*! 
  Daarnaast schenkt Nutcase een lading van hun prachtige fietshelmen aan vijf volledige klassen.
  En alsof dat allemaal nog niet geweldig genoeg is, zorgt Boomerang bij drie scholen voor een grote, gepersonaliseerde graffititekening op een van de schoolmuren**.
   
 • Videoclip: NOG MEER PRIJZEN
  Elk schooljaar proberen we het project nog beter en leuker te maken. Dit jaar doen we dat onder andere met een super tof campagnelied mét bijhorend dansje. We dagen alle scholen uit om het dansje na te doen of om zelf een dansje te ontwikkelen en daarvan een filmpje door te sturen naar ons. De scholen met het leukste filmpje en dansje winnen een leuke prijs! Meer info volgt.

Om kans te maken op die prijzen laat je leerlingen die zowel een hesje en een helm dragen en hun kaart dus snel vol hebben (en kinderen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor niet (half)vol zullen krijgen) verder sparen op de klasposter. Deelnemende scholen sturen voor 16 maart 2018 een foto van hun volle poster naar helmopfluotop@vsv.be met als onderwerp ‘Niet bang voor het donker’. Daarnaast vernoemen ze de school, het adres van de school, de provincie, de contactpersoon voor Helm Op Fluo Top en de naam van de klas. De winnaars van het dierentuinbezoek, de helmen en de graffititekening worden bekendgemaakt op 30 maart 2018. 

*De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen of Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. Een klas bestaat uit maximum 26 personen (inclusief leerkracht).
**Drie scholen maken kans op een graffiti/schildertekening op hun speelplaats of op een daarvoor voorziene kale muur in hun school. Afmeting: max. 5m op 5m
Thema: een gevaarlijke verkeerssituatie uitgebeeld door de Boomerang-figuren, met elementen op de achtergrond uit de streek of het naburige stratenplan van de stad of gemeente van de betrokken school. 
Voorwaarden: 

 • Opname van het logo van Boomerang en de VSV. Het logo van Boomerang wordt gebrand, bijvoorbeerld door gebruik van de huisstijl.
 • Er worden zowel personages van Warner Brothers gebruikt als van bijvoorbeeld Grizzy of The Happos Family.
 • De tekeningen worden gemaakt in onderling overleg tussen de school, Boomerang, Warner Bros. Animation en de VSV.

Winnaars 2017-2018

De winnaars van een klasuitstap naar ZOO Antwerpen of Planckendael, inclusief rondleiding zijn:

 • Provincie Antwerpen: Klas K3a van juf Liesbeth, De Wingerd Reet
 • Provincie Limburg: klas 2B van juf Liesbeth, Kindercampus Mozaïek Hasselt
 • Provincie Vlaams-Brabant: klas 1B van juf Shelly, Heilig Hartcollege Wezembeek-Oppem
 • Provincie Oost-Vlaanderen: klas 5A van juf Kim, SBS Spoele
 • Provincie West-Vlaanderen: klas L1A van juf Nele, Sint-Lodewijkscollege Brugge
 • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: de 3e kleuterklas van juf Anneke en juf Elke, Sint-Augustinusschool Vorst

De klassen die fietshelmen van Nutcase winnen, zijn:

 • Provincie Antwerpen: Klas 4C van juf Lotte, Sint-Gabriëlscollege Boechout
 • Provincie Limburg: klas 5A van juf Valérie, Vrije Basisschool Boekt
 • Provincie Vlaams-Brabant: klas 6 van juf Hilde, VB de Mozaïek
 • Provincie Oost-Vlaanderen: de klas van juf Jolien, VBS Kruishoutem
 • Provincie West-Vlaanderen: klas 3A van juf Nele, VBS Bellegem

De winnaars van de grote muurschilderingen met onder andere Looney Tunes-figuren zijn:

 • Onze-Lieve-Vrouw van Lourdescollege uit Edegem
 • GBS De Boot uit Opwijk
 • GBS De Kouter uit Wortegem-Petegem

De winnaars van de gepersonaliseerde helmen van Nutcase zijn:

 • Emma Thelis uit Halle
 • Timothy Verbrugge uit Zandvliet
 • Jarne De Schutter uit Moerbeke-Waas
 • Kian Olynyk uit Sint-Truiden
 • Sophie Beels uit Borgerhout

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, kunnen leerlingen stickers verzamelen en zo sparen voor leuke beloningen.

Scholen die zich inschrijven, ontvangen een gratis deelnamepakket met onder meer stickerkaarten en stickers en infofolders voor de ouders.

Inschrijven