Partners en beloningen

Stickerkaart en stickertjes

Elke leerling die deelneemt aan Helm Op Fluo Top krijgt een stickerkaart. Daarop staan tijdens schooljaar 2019-2020 60 stickervakjes. De campagne loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie, goed voor 69 schooldagen. Wie naar school komt en fluokledij draagt, krijgt een stickertje. Ook een fietshelm dragen levert een stickertje op. Wie elke dag fluokledij of een helm draagt, heeft zijn kaart dus tegen de krokusvakantie vol.

Fietsers die een fietshelm én een hesje dragen, krijgen hun kaart in principe sneller vol. Scholen die willen, kunnen die leerlingen laten verdersparen voor een klasprijs. Zo blijven ze toch gemotiveerd tot aan het einde van de actie.

Beloningen schooljaar 2019-2020

Hieronder vind je een overzicht van de beloningen en voorwaarden voor de editie van 2019-2020.

ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding*! 
Daarnaast schenkt Nutcase een lading van hun prachtige fietshelmen aan 5 volledige klassen.
Ten slotte krijgen 6 klassen een bezoek van een ijskar, met voor iedereen een ijsje.

 • Vakje 21: WIN WIN WIN
  Leerlingen die 21 stickers verzameld hebben, kunnen meedoen aan een wedstrijd. Ze kunnen samen met 4 vriendjes elk een fietshelm van Nutcase winnen die ze volledig zelf mogen versieren, met de hulp van een professionele tekenaar. Ook gofluo schenkt opnieuw 50 hesjes weg. Daarnaast zorgt JBC voor 50 aankoopbons voor een fluo-item uit hun collectie en geeft Torfs 50 fluorugzakken en hesjes weg. Het wedstrijdformulier verschijnt in de week van 11 november op deze website. Deelnemen kan tot en met 15 maart 2020.
   
 • Vakje 42: 1+1 GRATIS NAAR ZOO SERPENTARIUM
  Een leerling die 42 stickers verzamelt, mag gratis naar ZOO Serpentarium in Blankenberge (Zeedijk 147, 8370 Blankenberge), mits vergezeld van een betalende volwassene aan standaard individueel tarief per stickerkaart*. Aanbod geldig van 01/03/2020 t/m 30/09/2020. Niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van het ZOO-abonnement, B-Dagtrips en e-tickets (vooraf) aangekocht op de website van ZOO Serpentarium, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard. Actie niet terugbetaalbaar op reeds eerder aangekocht ticket voor het kind. Niet inwisselbaar in speciën. Check de openingsuren op zooserpentarium.be.
   
 • Vakje 60: 1+1 GRATIS NAAR ZOO ANTWERPEN OF ZOO PLANCKENDAEL
  Bij afgifte van een volle stickerkaart krijgt de leerling gratis toegang tot ZOO Antwerpen (Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen) of ZOO Planckendael (Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen), mits vergezeld van een betalende volwassene aan standaard individueel tarief per stickerkaart*. Aanbod geldig van 01/03/2020 t/m 30/09/2020. Niet geldig in schoolverband. Niet cumuleerbaar met andere kortingsacties of voordelen, bedrijfstickets of andere extern aangekochte tickets, met uitzondering van het ZOO-abonnement, B-Dagtrips en e-tickets (vooraf) aangekocht op de website van ZOO Serpentarium, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Deze actie is enkel geldig voor een kind (3-12 jaar). Kopieën worden niet aanvaard. Actie niet terugbetaalbaar op reeds eerder aangekocht ticket voor het kind. Niet inwisselbaar in speciën. De kaart wordt ingehouden in ZOO Antwerpen of in ZOO Planckendael. Check de openingsuren op zooantwerpen.be en zooplanckendael.be.
  * Kinderen die een ZOO/Planckendael-abonnement hebben, mogen bij afgifte van de volle stickerkaart een vriendje meebrengen dat gratis toegang krijgt mits vergezeld van een volwassen abonnee of andere betalende volwassene aan standaard individueel tarief.
   
 • Klasposter: KLASUITSTAPPEN, FIETSHELMEN EN IJSJES
  ZOO Antwerpen schenkt per provincie aan 1 school een gratis klasuitstap naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael, mét rondleiding*! 
  Daarnaast schenkt Nutcase een lading van hun prachtige fietshelmen aan 5 volledige klassen.
  Ten slotte krijgen 6 klassen een bezoek van een ijskar, met voor iedereen een ijsje.

Om kans te maken op de prijzen van de klasposter laat je leerlingen die zowel een hesje en een helm dragen en hun kaart dus snel vol hebben (en kinderen die maar af en toe te voet of met de fiets naar school komen en hun kaart daardoor niet (half)vol zullen krijgen) verder sparen op de klasposter. Deelnemende scholen sturen vóór 16 maart 2020 een foto van hun volle poster naar helmopfluotop@vsv.be met als onderwerp ‘Niet bang voor het donker’. Daarnaast vernoemen ze de school, het adres van de school, de provincie, de contactpersoon voor Helm Op Fluo Top en de naam van de klas. De winnaars worden bekendgemaakt in de eerste helft van april 2020. Leuke foto's maken meer kans om te winnen ;-). *De school kiest zelf of ze naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael gaat en spreekt in overleg met het gekozen park een datum af voor het bezoek. Een klas bestaat uit maximum 26 personen (inclusief leerkracht).

 

Winnaars schooljaar 2018-2019

Gepersonaliseerde helmen van Nutcase

Tess Sondag uit Deurne wint de gepersonaliseerde fietshelmen en mag samen met vier vriendjes en vriendinnetjes aan de slag, met de hulp van een professionele kunstenaar.

Helmen van Nutcase voor de hele klas

 • Klas 1B van juf Annemie van Sint-Romuldus in Deurne
 • De klas van Juf Hilde van de Sint-Jan-Berchmansschool in Heusden-Zolder
 • Het 4de leerjaar van juf Nele van Don Bosco in Heverlee
 • Klas 5A van meester Dieter van KBO De Mater in Mater
 • Het 3de leerjaar van juf Axelle en juf Nathalie van De Linde in Zarren

Klasbezoek aan ZOO Antwerpen of Planckendael

 • Klas K3a van juf Inge van De Wingerd in Reet
 • Klas 6C van meester Thomas van De St@rtbaan in Zonhoven
 • Klas 1A van juf Sofie van VBS Terbank in Egenhoven
 • Klas 5C van juf Eline van Sint-Hendrik in Petegem-aan-de-Leie
 • De 2de kleuterklas van juf Erin van De Puzzel in Zandvoorde
 • Het 5de leerjaar van juf Sandra van Imelda Basisschool in Sint-Jans-Molenbeek

Ijsjes voor de hele klas dankzij de klasposter

 • Klas 4L van Mater Dei Gooreind in Wuustwezel
 • Klas 5C van juf Goelle van Kindercampus Mozaïek
 • Het 4de leerjaar van juf Julie van de Vrije Basisschool van Houwaart
 • Klas 5 van juf Line van de Harduynschool in Oudegem
 • De 3de kleuterklas van juf Ann van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Michiels
 • De klas van juf Evelien van Ganshoren in Sint-Lutgardis

Ijsjes voor de hele klas dankzij een videoclipje

Normaal gezien kon maar 1 klas die een filmpje inzond het bezoek van een ijskar winnen, maar omdat hun filmpjes zo geweldig waren, willen we graag 3 klassen belonen met ijsjes. Goed gedaan!

 • De klas van de Gemeentelijke Basisschool WIGO in Essen
 • De klas van MPI Het Vindingrijk in Evergem
 • De Zwaluwen van de Freinetschool De Boekenmolen in Zwijnaarde

Hesjes van gofluo

De 50 kindjes die 1 van de prachtige hesjes van gofluo wonnen, werden persoonlijk verwittigd. 

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee alle Vlaamse basisscholen het dragen van een fietshelm en fluokledij op een leuke en eenvoudige manier kunnen aanmoedigen.

Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, kunnen leerlingen stickers verzamelen en zo sparen voor leuke beloningen.

Scholen die zich inschrijven, ontvangen een gratis deelnamepakket met onder meer stickerkaarten en stickers en infofolders voor de ouders.